Dirigent JurriŽn van Kooten:

Muziek is een onlosmakelijk deel van mijn leven. Al vanaf mijn vroege kindertijd luister ik veel naar klassieke muziek en speel ik piano. Op de middelbare school werd mijn belangstelling voor koormuziek gewekt. Ook heb ik toen examen afgelegd voor het vak muziek. Tot op heden ben ik actief als zanger. Mede hierdoor kan ik goed van blad zingen en heb ik een groot stembereik. Dit heeft hoe langer hoe meer het verlangen aangewakkerd om zelf te gaan dirigeren.

Van 2011 tot 2015 heb ik de opleiding koordirectie aan de Bourdon Hogeschool voor muziek gevolgd.  Op mijn afstuderen heb ik zowel werken met instrumentale begeleiding als a capella werken uitgevoerd.

Naast Christelijk Mannenkoor Door Eendracht Verbonden ben ik ook dirigent van Gereformeerd Kerkkoor Canticum. Kennis van muziek, koorklank, intonatie en uitspraak zijn voor mij vanzelfsprekende zaken die tijdens de repetities aan de orde komen. Daarnaast beschouw ik het als een meerwaarde om dirigerend en zingend het Evangelie uit de dragen.


Copyright  Christelijk Mannenkoor Door Eendracht Verbonden Stellendam - 2013 - Realisatie: Websites van der Mey