Verslag van drie paasuitvoeringen

13, 17 en 20 waren de dagen waarop we als koor paasnummers ten gehore mochten brengen tijdens de verschillende paasuitvoeringen. Tijdens deze uitvoeringen stonden de volgende nummers op ons "programma": Psalm 6, 't is Middernacht, Psalm 56, Was jij daar, Jezus Christus stierf op Golgotha, O, Jezus die door kruis en graf, en Ik zeg het allen dat hij leeft.

De eerste uitvoering was op zaterdag 13 april. Op uitnodiging van de Chr. Gemengde zangvereniging Jeduthun togen we naar de hervormde kerk van Middelharnis om daar samen met Jeduthun verschillende paasliederen te vertolken. In een voor ietwat vreemde opstelling hebben we geprobeerd om dat zo goed mogelijk te doen. De organisatie had bedacht dat we vanuit de bank zouden zingen en kregen daarvoor de twee voorste banken toegewezen. Omdat ook onze vaste begeleider Wiljan die avond verhinderd was werden we begeleid door de organist van Jeduthun. Deze omstandigheden zorgden er voor dat de uitvoering misschien niet helemaal was zoals het moeten zijn. Het miste hier en daar wat aan scherpte, maar al met al was het een mooi avond. Na de koffie met paasbrood keerden we huiswaarts.

Op woensdag 17 april waren we uitgenodigd door de Hersteld hervormde gemeente van Middelharnis/Sommelsdijk om daar tijdens de paasmiddag voor de ouderen enkele liederen te zingen. Om 15.00 werden we verwelkomd met koffie met een paasgebak. Een kwartiertje later gingen we naar de kerk om daar onze plaats in te nemen. Omdat Wiljan verplichtingen had op school werden we deze keer begeleid door William die hiervoor door Wiljan was gevraagd. Ondanks dat sommige nummers niet voor 100% liepen mogen we terugzien op een mooie middag. Je zou kunnen zeggen dat sommige zangers wat onzeker zijn, waardoor wat ongelijkheid ontstaat. Na afloop werden we nog getrakteerd op een glaasje fris met lekkere hapjes. Rond 16.30 uur was ook uitvoering ten einde gekomen. Op naar de laatste.

Die vond plaats op "stille zaterdag" 20 april in de hervormde kerk in Stellendam. Onze inmiddels traditionele Paaszangavond op de "stille zaterdag". Wiljan zou ons deze keer wel begeleiden en ds. Hoolwerf zou de opening, de meditatie en de sluiting verzorgen. De schalen paasbrood stonden gereed om na afloop genuttigd te worden en ook de koffie was gezet. Om geen programma's te kort te komen was er niet op bezuinigd. Het gastkoor "Da Lui Cantiamo" was present en zou onder leiding van Willem Meyboom en begeleiding van Jan Bezuijen een achttal nummers uitvoeren. Omdat de dirigent ook elders nog verplichtingen had werd afgeweken van de "normale" programmering. Zodoende hoorden we eerst de acht nummers van Da Lui Cantiamo en pas daarna de meditatie. Hierna waren wij aan de beurt en zongen we in twee blokken onze nummers. Tussen deze twee blokken was er een samenzang. Om al het gedoe van de terug gaan naar onze zitplaatsen e om na de samenzang weer op te stellen besloot Wim Hansen om maar te blijven staan. Het laatste nummer zongen we samen met het gastkoor, wat mooi klonk. Hierna was gelijk de afsluiting en bleven we staan. Tot slot het "U zij de Glorie" samen met de toehoorders, die helaas in niet zo grote getale waren opgekomen. Desondanks mogen we terug zien op een mooie avond met een goede uitvoering. Helaas bleek bij de evaluatie dat het lange staan niet door iedereen goed was op te brengen.

Copyright  Christelijk Mannenkoor Door Eendracht Verbonden Stellendam - 2013 - Realisatie: Websites van der Mey