22 december 2018. Kerstzangavond Stellendam

Op zaterdag 22 december 2018 hield ons koor haar jaarlijkse kerstzangavond. Deze keer gehouden in de hervormde kerk aan de Bosschieterstraat in Stellendam.

Voor deze avond waren ook het gereformeerd kerkkoor “Canticum” en de bovenstemgroep “Goeree-Overflakkee uitgenodigd.

Na de opbouw van de benodigde apparatuur en het inzingen konden we nog even genieten van een kopje koffie in de Rank. Hoewel de avond pas om 19.30 uur zou beginnen, kwamen de eerste luisteraars al om 18.40 uur de kerk binnen. Na 19.00 uur liep het aardig binnen. Toen de koren om even voor half acht de kerk binnen liepen zagen zij een goed gevulde kerk. Eigenlijk mogen we zeggen dat de kerk vol zat.

Dat was alvast een mooie start.

Na het welkom en de opening door onze voorzitter Gielen kon het programma worden afgewerkt. Na het “Nu zijt Wellekome” door alle aanwezigen was de toon gezet. Het kon wel eens een mooie avond worden.

Een afwisselend programma onder leiding van Jurriën van Kooten en Corné de Geus, met samenzang, met en zonder bovenstem, optredens van de koren apart en met elkaar (soms wel zes-stemmig), een mooie meditatie van Corné de Geus en dit alles met begeleiding van Wiljan de Geus op het orgel waren ingrediënten voor deze avond. Het resultaat was heel mooi en fijn. Toen Corné de Geus even na half tien de avond zou afsluiten en stelde dat het eigenlijk jammer was dat het nu al afgelopen was, waren vele aanwezigen dat met hem eens. Soms zou je willen dat je een bepaald “gevoel” nog langer kon vasthouden, zeker toen als laatste nummer het “Ere zij God” massaal werd gezongen en daar ook nog de bovenstem te horen was.

Het was een heel mooi begin van de aankomende kerstdagen.

Tijdens de koffie met krentenbrood, na afloop in de Rank, waren naast de koorleden ook nog vele luisteraars aanwezig. Complimenten alom werden gegeven en ontvangen.

We mogen terugzien op een mooie en goede uitvoering.
Copyright  Christelijk Mannenkoor Door Eendracht Verbonden Stellendam - 2017 - Realisatie: Websites van der Mey